Cash Coach
Let's talk about Life and Money  
 

Elizabeth  

Haar passie voor geld en de gedrevenheid naar vrijheid vormt de Cash Coach. Deze elementen zijn tevens de grondankers die aanbod komen tijdens coaching, training en (advies) gesprekken.

" De zomer van 2020 was voor mij een periode waarin ik besloot het roer om te gooien. Deze beslissing was niet zomaar genomen en er was heel wat moed voor nodig, want ik zei in deze tijd mijn vaste baan op. Ik had geen concreet plan met betrekking tot wat en hoe ik verder moest. Ik heb mij nooit kunnen bedenken wat dit besluit in positieve zin zou opleveren..

 

Laat ik bij het begin beginnen. 

Van huis uit heb ik gezien dat 'hard werken’ je heel ver brengt in het ontwikkelen van jezelf. Ik leerde door te zetten in lastige situaties, en ook dat ik met een uitdagende functie een leuk inkomen realiseerde waarmee ik mijn leven prettig kon inrichten. Het behalen van een diploma is daarnaast altijd aangemoedigd geweest en loyaal zijn op het werk ook. Immers, ‘weten wat je hebt’ brengt een veilig gevoel voor body, mind en cashflow. 


In de praktijk zag ik echter het volgende.

Tijdens mijn werkperioden als zorgverlener heb ik bij verschillende organisaties gewerkt. Deze wisselingen waren erg prettig om er achter te komen hoe organisaties en hun systemen werken. Een aantal kenmerken als drukte, onstabiliteit qua bezetting en hiërarchie in functielagen waren altijd aanwezig. Maar dat was nog niet eens zo erg. Ik zag eigenlijk altijd en overal mensen werken die ‘vast zaten’ in hun functie. Ik bedoel mensen die vasthielden aan de veilige 'ik weet wat ik heb'- baan en mensen die door financiële patronen niet meer in beweging durfde te komen. Ook mensen die niet wisten hoe zij zich moesten bewegen buiten de gebaande paden van werken en geld verdienen om (ondanks een soms hooggenoten opleiding en een ruim inkomen). Zij konden vaak geen investering in zichzelf veroorloven omdat het leven door (denk)patronen op slot zat. 

 

Dit zag ik niet alleen in de zorg, maar ook in de commerciële wereld. Het lijkt om mij heen wel alsof mensen op een bedrijfsladder staan, maar vergeten om tijdig stil te staan en zelf na te denken. Zij geven soms alles voor een functie en eventuele doorgroeimogelijkheden om erkenning en waardering te krijgen van een leidinggevende of omgeving. Wanneer zij volledige inzet hebben gegeven bepaald het bedrijf of het waarde heeft dat hij/zij op een bepaalde functie komt. Of deze persoon dan ook nog jaarlijks een beetje salarisverhoging ontvangt, is nog maar te bezien. Dan heb ik trouwens nog niets gezegd over het oordeel van omgeving die vaak en hard aanwezig kan zijn..


Ik heb maar weinig mensen ontmoet die zichzelf afvroegen wat zij verder wilde doen nadat die leuke en hoog gewaarde functie behaald was. En ook heb ik mensen op ladders zien staan waar zij al klimmend wisten dat het eindpunt niet (meer) de top was die bij hen paste, maar overspringen naar een andere ladder vaak geen optie was. Door bijvoorbeeld (studie)schuld, ontmoedigende personen uit werk- en leefomgeving, of door simpelweg een leidinggevende die hen juist bleef motiveren door te gaan omdat dit beter uitkwam voor bedrijfsresultaten.

 

Het feit is dat deze mensen niet wisten wat of hoe zij anders te werk moesten gaan. Gedachten en gevoelens werden onderdrukt met alle gevolgen van dien (gezondheidsproblemen liggen direct op de loer). Zij miste misschien een voorbeeldpersoon die het wel anders deed, of ze hadden niet voldoende lef om bij hen aan te haken en daarmee tegen de haren van een bedrijf en/of omgeving in te strijken. Er gebeurde dus helemaal niets en de tijd tikte onherroepelijk door.


De aanmoediging om het anders te doen. 

Ik heb niet alleen bij andere mensen gezien hoe opvoeding, omgeving, denkwijzen en het maken van keuzen mbt geldpatronen van invloed zijn op gezondheid en geluk. Jarenlang heb ik ervaren hoe het is om in een zelfgemaakte ‘ratrace’ te zitten. Want zo is het. We maken allemaal eigen keuzes hoe we het leven willen inrichten, iedere dag weer. Intuïtief weten we allemaal wanneer we iets anders willen of moeten doen, maar we zijn te goed geworden in ‘druk zijn' en om mee te gaan met verwachtingen etc. van onze omgeving. Ik ga je vertellen, dit hoeft helemaal niet. Het zijn niet de omstandigheden, maar eigen gedachten, doen en laten die de kwaliteit van leven bepalen. Met mijn trajecten waar cashflow, mindset en jouw toekomst centraal staan, ga jij ervaren wat je echt wil en kom je definitief in beweging.


Wat het mij heeft opgeleverd om het roer om te gooien?

Het allerbelangrijkste is wel het kunnen leven van mijn eigen leven zoals ik dat wil. Met tijd, rust en focus op mijn eigen levensdoelen en het laten groeien van mijn vermogen. Niet hard werken voor andermans succes en winst, maar alle energie steken in mijzelf zodat ik nu al heel bewust kan doorontwikkelen en kan genieten van het leven en de mensen om mij heen. Daarnaast wil ik een zorgeloos financieel leven voor mijn zoon kunnen achterlaten. 


Met mijn zelfontworpen Cash-trajecten ga ik ook jou helpen je dromen te verzilveren! Want alles valt en staat met het hebben en kunnen beheren van je vermogen. Ik zet mijn ervaring en kennis in om bij een ieder vrijheid en financiële gezondheid te realiseren."


Elizabeth is geboren op 5 augustus 1988, te Houten. Ze heeft een voorliefde voor de natuur en haalt veel inspiratie uit het leven, mensen, boeken en muziek. Met haar blik op de kern van de mens gericht, maakt zij contact met ieder individu. Ze legt snel verbanden en ziet wat er nodig is om vooruit te komen. Met haar jaren ervaring op gebied van (loopbaan)coaching, onderwijzen, plannen, organiseren en het hebben van strategische en aansturende functies, leidt zij jouw de weg naar het verzilveren van je dromen en het kunnen leven van jouw beste leven. 


Elizabeth heeft sinds 2010 een relatie met Marc Vonk (interieurbouwer). Met zoon Mick (geboren in 2016) is het gezin compleet. Zij wonen met elkaar in Vianen, provincie Utrecht. 

Tijdens vakanties trekken zij graag door Europees berglandschap en vinden zij het erg gezellig als mensen spontaan aanwaaien bij hen thuis


In 2025 verwacht dit gezin geheel financieel onafhankelijk te zijn en nog meer kostbare tijd met elkaar door te brengen, te reizen met een offroad trailer en heel veel mensen op de wereld te mogen inspireren en motiveren om het leven zo gemakkelijk mogelijk en naar eigen zin in te richten.


Podcast Tabletalk - Luister naar het verhaal van Elizabeth
Blog Schandalige vrouwen - Het verhaal van Elizabeth
Podcast Less is much more - Over minimaliseren, leefstijl en geld

 

Levenspartners, partners, partners in crime, gelukkig, gezin
Elizabeth van den Hoven & Marc Vonk
Cash Coach | Makes me happy
Cash Coach | Makes me happy
moeder, Elizabeth, Mick, zoon, Scheveningen, vrij leven, zee, vrij, leven
Elizabeth en Mick in Scheveningen
Power, power woman, woman, sterk, stoer, vrij leven, genieten, leven, vrijheid, blijheid, wereld
Elizabeth
Cash Coach | Vrijheid
Cash Coach | Vrijheid
Gelegenheid, auto, samen, tijd, elkaar, liefde, lachen, gezin
Elizabeth & Mick
Leef, kans, grijpen, slinger, plezier, fun, beleef, actie, lach, avontuur
Mick
Non Profit = Cash Coach
Non Profit = Cash Coach
Kat, poezen, poes, gezin
Sim en Elvy
Zakelijk | Persoonlijk | Veerkrachtig
Zakelijk | Persoonlijk | Veerkrachtig
Vrijheid, schommelen, natuur, omgeving, ruimte, vakantie, ons leven, geluk, iedere dag
Vrijheid!
Gezin, avontuur, avonturiers, vakantie, samen, gelukkig, vrijheid, vrij, beleven, regie, eigen leven
Elizabeth, Marc en Mick
WhatsApp Image 2021-09-09 at 16.47.33
WhatsApp Image 2021-09-09 at 16.47.33
Hoogte, avontuur, bergen, jijzelf, sterk, kunnen, kansen, doen, durven
Op hoogte en tot meer in staat zijn dan jezelf denkt.
Motivatie, kracht, bron, motivator, stimulans
Mick is een grote motivator